Thomassen herontwikkelde een duurzaam parkeerterrein en parklandschap bij het hoofdkantoor van de Omrin

24 juni 2020

Als duurzaamste bedrijf van Nederland is Omrin ook actief met het verduurzamen van de bedrijfsvoering en de locaties. Thomassen heeft in nauwe samenwerking met de Omrin, het parkeerterrein en het naastgelegen parklandschap verduurzaamd. Naast het verduurzamen wordt hierdoor ook de biodiversiteit op het Leeuwarder bedrijventerrein Hemrik gestimuleerd.

Ciculair

Wij hebben het terrein herontwikkeld met behulp van duurzame toepassingen. Voor de bestrating van het parkeerterrein zijn MBI stenen gebruikt. In deze bestrating zijn bodemassen uit Omrin’s Energiecentrale (REC) in Harlingen verwerkt. Ook zijn de milieuvriendelijke Hydro aluminium lantaarnpalen met speciale EM Licht Ledverlichting geplaatst. Deze zijn speciaal ontworpen voor een circulaire economie, zodat ze aan het eind van hun levensduur weer gerecycled kunnen worden.

Biodiversiteit

Naast het duurzame parkeerterrein hebben wij samen met Frisia Hoveniers uit Bergum, een parklandschap aangelegd. Daarbij zijn oude materialen, zoals betonnen buizen (mogelijke broedplekken), zoveel mogelijk in de natuurlijke setting van het terrein hergebruikt, samen met bijenhotels. Frisia gaat in het najaar starten met het beplantingplan met struiken en bomen en bloemmengsels zaaien. Hiermee krijgt de biodiversiteit rond het gebouw een extra stimulans. Het geheel vormt een unieke samenstelling en geldt op het bedrijventerrein Hemrik als voorbeeld voor een schone en duurzame wereld.

Op naar een duurzame toekomst

Na deze unieke samenwerking en de feestelijke onthulling, wensen wij het personeel van de Omrin veel genietmomentjes. In de toekomst staan we graag opnieuw voor jullie klaar. Dank voor de mooie enthousiasmerende opdracht, ook wij gaan voor een duurzame toekomst!

Vandaag werd het project feestelijk opgeleverd, met (vlnr) Jelmar Helmhout (hoofd Communicatie Omrin), John Vernooij (algemeen directeur Omrin), Nico Ritsma (directeur Thomassen), Hans Westra (hoofd facilitair Omrin), Jan Rintjema (projectleider Omrin), Sierd de Boer (projectleider Thomassen ) en Engelien Scherjon (Marketing & Communicatie professionalThomassen).

Foto: Patrick Mertens (Virema)

Terug naar overzicht