De nije brêge in Haskerdijken

1 oktober 2020

Van het één komt het ander!

Toen Thomassen afgelopen voorjaar aan het werk was bij Van der Wal transportbedrijf in Heerenveen, kwam Gosse van der Wal bij onze projectleider Sierd.  “Zeg Sierd? Jullie kunnen toch van alles?” “Jazeker wat kunnen we voor je betekenen, Gosse?”, gaf Sierd aan. “Nou, kunnen jullie misschien ook een ‘nije brêge’ voor op ons eigen terrein maken? Ik zou zo graag met mijn grasmaaier van de ene kant naar de andere kant van mijn terrein willen gaan. Het bruggetje wat er nu ligt is aan vervanging toe en ik vertrouw het niet meer”. Sierd gaf in zijn enthousiasme aan: “wij kunnen inderdaad van alles!” 

 

En nu? 

Ja, belofte maakt schuld en jullie mogen gerust weten dat onze handige Hendrik soms met zijn handen in zijn haar zat. “Hoe gaan we dit doen, Sierd?”

Hendrik vond het een prachtige uitdagende klus en genoot er zichtbaar van! 

 

Geldklompje 

En bij ‘de nije brêge’ hoort natuurlijk ook het ophalen van bruggeld in echte Fryske Scherjontsjes van @Scherjon'sKlompenmakerijenMuseum.

We wensen heer en mevrouw Van der Wal veel plezier en uiteraard een leuke opbrengst met het ophalen van ‘de nije brêge’! 

 

Eindresultaat mag er zijn!

Bekijk het eindresultaat in het filmpje van 'De Nije Brêge' in de Haskerdijken.
 

Terug naar overzicht